Zorg voor een veilige organisatie!
Zorg voor een veilige organisatie!

Voorbereiden op de AVG

Vanaf 25 mei wordt de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gehandhaafd. Het is van groot belang om u daar op voor te bereiden. Weet u precies welke gegevens u van personen bewaart in uw organisatie? Heeft u goede afspraken gemaakt met uw leveranciers en afnemers met betrekking tot persoonsgegevens? En heeft u alles op de juiste manier gedocumenteerd? Vragen die u moet kunnen beantwoorden na 25 mei. U moet in ieder geval aan kunnen tonen dat u ermee bezig bent. Van Oers Organisatieadvies ondersteunt u bij deze voorbereiding.

Privacy van persoonsgegevens

Privacy wordt steeds belangrijker. Wat gebeurt er met onze gegevens en wat als deze gegevens op straat komen te liggen? Dat laatste wil je te allen tijde voorkomen.  Organisaties beschikken doorgaans over veel privacygevoelige gegevens. Alleen de HR-afdeling beschikt al over de volgende gegevens:

  • personeelsdossiers
  • verzuimgegevens
  • beoordelingsformulieren
  • telefoon- en e-mailgegevens
  • salarisadministratie

Het is dus noodzaak om te weten waar uw risico’s zitten. Onze specialisten brengen deze voor u in kaart, zodat u snel en kordaat op kunt treden.

Gevolgen als u niet voldoet aan de AVG

Voldoet u niet aan de regels van de AVG of kunt u niet aantonen dat u bezig bent met het doorvoeren van de eisen die door de AVG gesteld worden? Dan riskeert u een flinke boete. Deze boete kan oplopen tot maar liefst vier procent van de jaaromzet. Zorg daarom dat uw organisatie voorbereid is op de AVG.

Neem contact op met onze specialisten.

Neem contact op met onze cybersecurity specialist
Naam:*
Bedrijfsnaam:*
E-mailadres:*