Wij zorgen voor goed personeelsbeleid
Wij zorgen voor goed personeelsbeleid

Geschiktheids- en ontwikkelassessments

Wij werken met twee soorten assessments. Dit betreft een geschiktheids- of ontwikkelassessment. Door middel van deze assessments krijgt u meer inzicht in uw werknemers. Wat zijn hun capaciteiten en wat zijn de ontwikkelpunten. Het zorgt ervoor dat u de juiste medewerkers aantrekt, maar ook dat uw medewerkers gestimuleerd blijven om zich te ontwikkelen.

Geschiktheidsassessments

Middels het geschiktheidsassessment dat wij bij de kandidaat afnemen, maken we inzichtelijk welke capaciteiten en competenties iemand heeft. Deze informatie helpt u om objectief naar uw kandidaat te kijken en u te ondersteunen in het nemen van de juiste beslissing. Uw beslissing kunt u middels het geschiktheidsassessment met meer zekerheid en goed onderbouwd nemen.

Hoe gaan we te werk?

  • Een gesprek met de opdrachtgever. Naast de inhoud van de functie is ook de bedrijfscultuur van belang om een goed advies te kunnen geven inzake de geschiktheid van een kandidaat.
  • Een kandidaat wordt uitgenodigd op de vestiging van Van Oers in Etten-Leur en maakt een persoonlijkheidsvragenlijst en een drietal capaciteitentests.
  • Na afloop van het assessment krijgt de kandidaat een terugkoppeling van zijn resultaten en ontvangt deze een tweetal rapportages.
  • De resultaten worden besproken met de opdrachtgever en er wordt een advies gegeven over de geschiktheid van de kandidaat.

Ontwikkelassessments

Bij het ontwikkelassessment kijken we meer naar uw huidige medewerkers. Wat zijn hun capaciteiten en competenties? Wat zouden ze willen en wat zijn logische vervolgstappen? Met het ontwikkelassessment brengen we dit soort zaken in kaart. Het helpt u om objectief naar uw medewerkers te kijken en om u te ondersteunen in het bepalen van vervolgstappen in de ontwikkeling van uw medewerkers.

Hoe gaan we te werk?

  • Een gesprek met de opdrachtgever. Welke competenties zijn van belang bij de functie waarin uw medewerker werkzaam is of naartoe wil groeien.
  • Uw medewerker wordt uitgenodigd op de vestiging van Van Oers in Etten-Leur en maakt een persoonlijkheidsvragenlijst, een motivatievragenlijst en een drietal capaciteitentests.
  • Na afloop van het assessment krijgt de kandidaat een terugkoppeling van zijn resultaten en ontvangt hij zijn rapportages.
  • De resultaten worden besproken met de opdrachtgever en er wordt een advies gegeven over de ontwikkeling van de kandidaat .

Wilt u meer weten over deze assessments, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op met onze HRM adviseurs
Naam:*
Bedrijfsnaam:*
E-mailadres:*